Zwijndrechtenaar René Kerkhoven begon in 2010 met het schrijven van kinderboeken, die hij in eigen beheer uitgeeft. De boeken hebben een regionaal karakter, waardoor ook volwassenen ze met plezier lezen. De omgeving waarin de verhalen zich afspelen worden tot in detail en volledig herkenbaar omschreven.

Inmiddels heeft hij drie titels op zijn naam staan, waarvan er tot nu toe ruim 3.800 zijn verkocht. 

Op deze pagina treft u beknopte informatie over de boeken. Voor meer informatie: zie www.deiningindordrecht.nl.

 

Deining in Dordrecht

Na hun belevenissen op Tiengemeten raken Luuk en Tim, gezworen vrienden uit groep 7, nu betrokken bij diefstallen in de omgeving van Dordrecht. Er spelen zich raadselachtige zaken af in de oude binnenstad van hun woonplaats. De jongens gaan ook nu weer op onderzoek uit. Bij toeval raken ze bevriend met Barend, een oude zwerver, die onder een stenen brug probeert de winter door te komen. Tijdens hun omzwervingen door de stad ontdekken ze langzaamaan wie eCover Tumult op Tiengemetenr achter de diefstallen zitten. Samen met Barend weten ze uiteindelijk tot een oplossing van het mysterie te komen . . .'

Ik vind het een superleuk boek, nog spannender dan "Tumult op Tiengemeten'. Vet cool dat Max, de herdershond, komt logeren en weer mee op avontuur gaat. En dat ze in het begin kattenkwaad uithalen. Je denkt steeds: wat gaat er nu weer gebeuren? Daardoor blijf je doorlezen! (Menno Verburg, 10 jaar, Goes)

Tijdens het lezen had ik het gevoel dat ik samen met Luuk en Tim de avonturen beleefde. Dat komt doordat het boek zich afspeelt in Dordrecht. Dat maakte het heel echt en bracht het verhaal erg dichtbij. Niet alleen een spannend jongensboek, maar ook heel leuk voor volwassenen! (A.A.M. Brok, burgemeester van Dordrecht)

Als geboren Dordtenaar die zijn hele jeugd in Dordt heeft doorgebracht ben ik natuurlijk extra gecharmeerd van de belevenissen van Luuk en Tim. Deining in Dordrecht is een daverende dijk van een jongensboek! Hup Dordrecht! Hup Luuk en Tim! Hup Schapekoppen! (Ronald Giphart, schrijver) 

Als relatief nieuwe bewoner van Dordrecht herkende ik in het verhaal duidelijk 'mijn' stad, met name het oude centrum. Jeugdige lezers komen bovendien, net als in het vorige boek, allerlei wetenswaardigheden tegen. Op naar het volgende deel in de reeks! (Marcel Carpay, tekstschrijver, Dordrecht)

Ook volwassenen lezen dit boek met plezier. Naast een spannend jongensboek biedt het een mooie sfeerschets van de binnenstad van Dordrecht. Met het boek in de hand zijn de omzwervingen van Luuk en Tim door Dordrecht op de voet te volgen!

 


Tumult op Tiengemeten
Luuk en Tim, gezworen vrienden uit groep 7, brengen een vakantie door op de camping van Tiengemeten. Samen met Max, de herdershond, beleven ze allerlei avonturen. Een gewonde uil brengt ze bij Hugo, de rattenvanger van het eiland. Door hun omzwervingen ontdekken ze langzaamaan dat er op het eiland dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Ze gaan op onderzoek uit en weten uiteindelijk met behulp van Hugo een duistere zaak op te lossen . . .

Cover Tumult op Tiengemeten
'Ik vond het verhaal steeds spannender worden en heb het boek snel uitgelezen. Ik hoop, dat er een vervolg op komt!’
(Maarten de Waard, 11 jaar).
 
‘Het is echt een jongensboek! Daarnaast heb je een goed plot. Ik vond het een leerzaam boek en heb een goed beeld van het eiland gekregen.’ 
(Maartje van Berge, boekverkoopster).
 
‘Je hebt een léuk jongensboek geschreven. Bovendien een boek dat feitelijk klopt. Als kinderen op Tiengemeten komen en het eiland ervaren kunnen ze het in jouw boek achteraf herbeleven, want ze kennen de camping, de hond, het weggetje naar rechts enzovoort.’ 
(Ton van der Graaf, journalist, eilandbewoner).

Ook volwassenen lezen dit boek met plezier. Naast een spannend jongensboek biedt het een mooie sfeerschets van het eiland Tiengemeten. Met het boek in de hand kun je de omzwervingen van Luuk en Tim over het eiland op de voet volgen!


 

 

 


 Bonje in de Biesbosch

Na hun avonturen op Tiengemeten en in Dordrecht trekken Luuk en Tim, gezworen vrienden uit groep 7, er in de voorjaarsvakantie met een motorbootje op uit in de Brabantse Biesbosch. Tijdens hun omzwervingen ontdekken ze al snel dat er in het ruige natuurgebied raadselachtige dingen gebeuren. Na een achtervolging door de stad komen ze achter de bedoelingen van een oude, verbitterde man. Slim als ze zijn, weten Luuk en Tim ook dit verhaal weer tot een goed einde te brengen . . . 

Bonje in de Biesbosch'Het is een spannend boek, je wordt echt meegenomen in de avonturen van Luuk en Tim. Als je eenmaal bent begonnen met lezen, wil je zo snel mogelijk weten hoe het afloopt. Ik vond het heel leuk om dingen uit de vorige boeken te herkennen. En om hun kattenkwaad moest ik erg lachen!'

(Joep Peels, 11 jaar, Zwijndrecht)
 

'Ik heb dit jongensboek met plezier gelezen. Het geeft een herkenbaar beeld van de Brabantse Biesbosch. De Spieringsluis, Kop van ’t Land, de Palingsloot, de Bevert: het komt allemaal voorbij. Het is ook voor volwassenen een heel leuk boek: een fraaie en leerzame schets van het natuurgebied, waar ik dagelijks werkzaam ben!'

(Jacques van der Neut, Boswachter Staatsbosbeheer in de Biesbosch)

'Bonje in de Biesbosch is een feest van herkenning voor liefhebbers van de Biesbosch en de Dordtse binnenstad. De belevenissen van de twee jongens in de kronkelige kreken zijn geschreven voor kinderen, maar ook volwassenen zullen ze graag lezen. En wat betekenen mysterieuze namen als polder De Dood en polder Moordplaat? Wie het boek heeft gelezen, kan haast niet wachten op het volgende avontuur van Luuk en Tim!'
(Jaap Bouman, publicist, Dordrecht)


© René Kerkhoven 2012
Alle rechten voorbehouden, inclusief het recht van reproductie in zijn geheel of gedeelten, in welke vorm dan ook.

Volg Luuk en Tim nu ook op twitter: @luukentim.