Een diversiteit aan onderzoeks- en adviesprojecten is uitgevoerd voor allerlei bedrijven en instellingen. Hierbij enkele voorbeelden.

  • Samenstellen voorlichtingsteksten voor ondernemers voor op de website van de Kamer van Koophandel. Onderwerpen: productontwikkeling en samenwerking. 2015-2016.
  • Project Hergebruik Hulpmiddelen in de zorgsector. Een onderzoek naar de mogelijkheden van reconditionering en herverstrekking van scootmobiels en rolstoelen in de provincie Noord-Brabant. Provincie Noord-Brabant, 2009.
  • Platform Hergebruik Producten. Ontwikkeling van een informatie-DVD en een informatie-boekje en de opzet van een event met workshops. Avans Hogeschool, 2006.
  • Evaluatie van de doelstellingen van het project MKB-match (bevordering van innovatie in het MKB in Zuid-Holland middels inzet van kennis en studenten). Syntens Rotterdam, 2005.
  • Inventarisatie van de mogelijkheden voor het MKB m.b.t. uitbesteding van productie in Oost-Europa en het Verre Oosten. Adviesdocument voor gebruik door Syntens-adviseurs. Syntens Breda, 2004.
  • Haalbaarheidsonderzoek automatische fietsenstallingen t.b.v. de Nederlandsche Spoorwegen. Van Dijk/Eger/Associates, 1995.
  • Ontwikkeling Milieu-Innovatie-Scan t.b.v. het op milieu-aspecten doorlichten van producten in het MKB door adviseurs van de InnovatieCentra (tegenwoordig Syntens). InnovatieCentra, 1994.
  • Ontwikkeling toekomstvisie openbaar vervoer in de provincie Friesland. Van Dijk/Eger/Associates, 1993.

    Daarnaast behoort productontwikkeling tot de activiteiten. Meest recent is het ontwerp van houten speelgoed, bedoeld voor verkoop als bouwpakketten via internet in opdracht van een sociale werkvoorziening. Vanaf najaar 2009 in productie.

Houten Speelgoed

Door de jaren heen is gewerkt aan het ontwerp van onder meer de volgende producten: kinderbox, éénmalig biervat, ventilatierooster, computermeubel, anti-diefstal wielklem voor caravans, ondergronds afvalsysteem, medisch systeem, keukens, sanitair, verwarming, krypton generator, halogeen spots, lijmdispenser, verplaatsbare scheidingswand, fietsaanhanger.

Zie daarnaast ook de rubriek producten in eigen beheer.